Wat?

In de wijken van Mexico waar onze vrijwilligers naartoe gaan, is men zich nog maar weinig bewust van het belang om te investeren in de jongste generatie van de maatschappij. De meeste kinderen gaan naar school, maar in Mexico is dit slechts een halve dag. Daarbuiten hebben velen van hun maar weinig om handen. Ze hangen rond op straat, verspelen hun schaarse peso’s op spelcomputers, komen gemakkelijk in aanraking met genotmiddelen en belanden op die manier vaak in de criminaliteit. Buiten de catecheselessen en praatgroepen voor de iets oudere kinderen is er amper animatie voorzien.

Deze situatie is duidelijk verre van ideaal, en daarom heeft Artesanos zich drie doelen voorop gesteld:

  • aandacht besteden aan de kinderen zelf. We willen ze leren om in groep te spelen en om verdraagzaam om te gaan met hun leeftijdsgenootjes.
  • aan de ouders en de omgeving laten zien dat het voor de maatschappij zeer belangrijk is om energie te investeren in deze kinderen, want zij zijn de bouwstenen voor de toekomst van Mexico.
  • de Artesanen in contact brengen met een andere cultuur. Dit werkt in natuurlijk in twee richtingen: ons project biedt ook de Belgische jongeren de kans om voor een periode van ongeveer 4 maanden ondergedompeld te worden in een andere cultuur en samenleving.

Wil je weten hoe een werkweek in Artesanos eruit ziet? Klik dan hier!

Lees hier meer over de huisvesting van de vrijwilligers!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s