Een werkweek in Artesanos

Vzw Artesanos is momenteel actief in drie deelparochies: San José de Artesano, Lomas del Cuatro en El Ejidal. We organiseren in elke parochie activiteiten voor kinderen en tieners.
Een ‘werkweek’ bestaat uit ongeveer 36 uur. Daarvan worden 22 uur besteed aan de activiteiten zelf, de overige 14 uur gaan naar de voorbereiding van die activiteiten.

  • 16 uur per week is er voorzien om het ‘vaste aanbod’ te organiseren. Dit is een mix van spel, sport en knutselactiviteiten voor kinderen (een beetje vergelijkbaar met de jeugdbeweging of speelpleinwerking).
  • Daarnaast bieden wij ook een tieneraanbod aan, omdat de iets oudere kinderen vaak uit de boot vallen bij de spelactiviteiten. De vrijwilligers kunnen op maat van de jongeren 4 uur per week een programma uitwerken.
  • Tot slot zijn wij ook 2 uur per week aanwezig op de plaatselijke lagere scholen om tijdens de speeltijd spelactiviteiten te doen.
  • Het is ook mogelijk om creatieve projectjes en uitstappen te organiseren. Deze ‘speciale’ dagen gebeuren steeds in overleg met de verantwoordelijken van de vzw en de parochie.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s